Notiks paneļdiskusija “Uz priekšu vai atpakaļ? Pētniecība Latvijā pandēmijas apstākļos”

Cik lielā mērā pandēmija ir ietekmējusi zinātni Latvijā un kādas ir akūtākās problēmas pētnieku vidū šobrīd?

Kā ne vien tikt galā ar pandēmijas radītajiem šķēršļiem pētniecībā, bet arī īstenot tās radītās iespējas?

Kā tiks izmantotas no pandēmijas perioda gūtās atziņas un kurp zinātne Latvijā virzīsies tālāk – uz priekšu vai atpakaļ?

Daloties savā pieredzē un viedokļos par zinātnes telpu Latvijā pirms un pēc pandēmijas, uzaicinātie eksperti sarunas laikā centīsies iezīmēt esošo situāciju pētniecībā un diskutēs par to, kāda būs zinātne Latvijā jau tuvākajā nākotnē.

Paneļdiskusijā piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes dekāns Jurģis Poriņš, Vidzemes Augstskolas (ViA) Sabiedrības zinātņu fakultātes dekāne un HESPI pētniece Agnese Dāvidsone, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas fakultātes dekāne Anda Rožukalne.

Diskusiju moderēs LU Datorikas fakultātes medicīnas tehnoloģiju projektu studijas “LU DF LAB” administrators Kaspars Eglītis.

Reģistrējies paneļdiskusijai šeit: https://ej.uz/MundusPaneldiskusija

Paneļdiskusijas norises vieta tiks precizēta, taču, lai nepārkāptu valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus, pasākumu klātienē varēs apmeklēt ierobežots cilvēku skaits.

Pasākums tiks fotografēts un filmēts. Pasākuma laikā iegūtais foto un video materiāls tiks izmantots meistarklases un LU Studentu zinātniskās konferences publicitātes vajadzībām.

Leave a Reply