Izsludināta 2020. gada LU Studentu zinātniskās konferences programma

Šogad konferenci ievadīs 21. oktobrī notiekošā paneļdiskusija “Uz priekšu vai atpakaļ? Pētniecība Latvijā pandēmijas apstākļos” – daloties savā pieredzē un viedokļos par zinātnes telpu Latvijā pirms un pēc pandēmijas, uzaicinātie eksperti diskusijas laikā centīsies iezīmēt esošo situāciju pētniecībā un diskutēs par to, kāda būs zinātne Latvijā jau tuvākajā nākotnē.

22. oktobrī sāksies konferences lasījumi sekcijās, kurus ievadīs Egila Stalidzāna lasījums “”Zinātni vajg’?” – kam zinātne mūsdienās ir nepieciešama?”, kurā tiks runāts par zinātnes lomu mūsdienu sabiedrībā un daudzām tajā pastāvošajām ar zinātni saistītajām dogmām un stereotipiem.

Pirmajā konferences dienā norisināsies lasījumi sekcijās “Mundus et Idea” un  “Mundus et Homo”, kurās konferences dalībnieki dalīsies ar saviem pētījumiem un pārdomām par to, kā pasaule mijiedarbojas ar ideju un cilvēku.

Otrajā konferences dienā 23. oktobrī norisināsies lasījumi sekcijās “Mundus et Communitas” un “Mundus et Sciens”, konferences dalībniekiem ilustrējot pasaules un sabiedrības, kā arī pasaules un saprāta savstarpējās attiecības.

Piektdienas vakarā konferenci tematiski noslēgs Ivara Austera lasījums “Starp populismu un patiesību: kā atpazīt “fake” zinātni no īstas zinātnes?”, kurā tiks šķetināts, kādēļ sabiedrībā bieži parādās pus-patiesības zinātnes tērpā un kā atšķirt datos balstītu zinātni no gudra populisma.

Plašāku info par paneļdiskusiju un to, kā tai pieteikties, meklē šeit: https://fb.me/e/4MhL2JF2c

Konferences apmeklējumam klausītāja statusā piesakies, aizpildot šo anketu: https://ej.uz/MundusApmekletajs

Uz tikšanos konferencē! Scientia est potentia!

Leave a Reply